Våra coacher

Annika Wistrand Elfving 

Blunda – Så får du se är en del av Iris Förvaltning. Som verksamhetsutvecklare för Blunda säljer, bokar, planerar och genomför jag våra event. Tidigare har jag arbetat som föreläsare och utbildare i tillgänglighet och bemötande av personer med synnedsättning. Jag har även erfarenhet av arbete i mörker såsom guide i interaktiva utställningar samt servitris. Jag föddes seende men på grund av en ögonsjukdom, Retinitis Pigmentosa (RP), förlorar jag synen succesivt. Idag ser jag inget på vänster öga och cirka 2 procent på höger.

Mariah Sethsen

På Almåsa Havshotell, som ägs av Iris Förvaltning via Synskadades Stiftelse, arbetar jag bland annat med att genomföra event för Blunda – Så får du se. Tidigare har jag arbetat som guide på utställning i mörker, konserter samt inom servering. Jag har varit synskadad sen födseln och kunde se lite fram till det att jag var cirka 9 år. Nu ser jag bara ljus och mörker.

Karin Hjalmarsson

Jag är ansvarig för affärsområdet Synkunskap, inom Iris Förvaltning. Vi arrangerar både utbildningar för professionella inom synområdet och för synskadade inom rehabprojektet. Tidigare har jag utbildat föräldrar till barn med synnedsättning, skolelever, politiker, tjänstemän samt ledare som håller kurser för ryttare och kuskar med funktionsnedsättning inom Svenska Ridsportförbundet. Jag har varit synskadad sedan födseln och ser bara ljus och mörker.

Ingela Sjöqvist

Jag hoppar in ibland som Blundacoach. Tidigare har jag arbetat som IT-konsult med programmering och i olika ledarroller. Min expertis är inom billing och accounts receivable. Nu när mina barn är vuxna har jag engagerat mig i bland annat distriktsstyrelsen för i Synskadades Riksförbund Stockholm Gotland, insiktsutbildningar samt att öka synskadades digitala kompetens. Jag föddes fullt seende men fick en reumatisk inflammation i regnbågshinnan när jag var tre år. Sjukdomen och medicineringen ledde till att jag förlorade det mesta av synen i förskoleåldern.

Lisa Ly

Till vardags är jag student. Jag arbetar extra med Blundaevents och på en restaurang som heter Svartklubben där jag serverar och spelar musik i mörker. Tidigare har jag arbetat i flera distrikt för föreningen Unga med synnedsättning. På Almåsa Havshotell har jag varit Orienteringscoach och hjälpt synskadade gäster att hitta. Jag har varit synskadad sedan födseln och ser ca 1,5 meter.